понеделник, 5 януари 2015 г.

Гранитогрес на терасата и в градината



За терасата най-подходящ материал е гранитогресът, тъй като е здрав и износоустойчив. За предпочитане е матираният гранитогрес, защото има еднородна структура и дори да се издраска, драскотините не си личат. Матираните гранитогресни плочки са най-разнообразни по цвят, форма, стил и дизайн. Всеки може да избере подходящите плочки според предпочитанията си, така че да превърне терасата си в уютно кътче в своя дом. Много ефектно на терасата изглеждат матираните гранитогресниплочки имитиращи дървени настилки. Здравината и твърдостта на гранитогресните плочки дава възможност те да бъдат изработвани в по-големи размери, което е улеснение при поставянето им на места като тераса и двор.
В градината гранитогресните плочки могат да оформят пътека или целият двор да е облепен с гранитогрес. Друга идея за използването на гранитогрес в дворните площи е изграждането на място за барбекю – едно уютно кътче, оформено с гранитогресни плочки, които да му придават изящен стил и чар. Гранитогресните плочки могат да оформят също и площта около басейна в двора например. А защо да не си направите малко фонтанче в градината  или пък пейка и маса, изградени от гранитогрес. А можем да си направим камина, облицована с гранитогрес в лятната кухня.
 Гранитогресът може да се използва и за декоративни цели. Могат да се направят саксии от гранитогрес. Съществуват и различни изделия направени от гранит, като фотографии върху гранит, изработване на релефни изделия от гранит, които могат допълнител
но да красят градината и да й придадат по-различен стил. От този материал могат да бъдат изработени също вази, колони, парапети и още какво ли не, стига човек да има достатъчно развито въображение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар